WERKWIJZE

Ieder kind wil het graag goed doen. Ieder kind vindt het fijn om goed mee te komen op school en wil hiervoor ook graag zijn best doen. Maar soms lukt dat niet. Er kunnen daarvoor verschillende oorzaken zijn:

  • Ziet een kind wel wat het moet zien?
  • Hoort het kind wel wat het moet horen?
  • Weet het kind wel aan welke kant van het boek hij moet beginnen te lezen?
  • En wat als lezen lastig wordt omdat je ogen niet samenwerken of geen sprongetjes kunnen maken?
  • Of wat als je het lastig vindt om van het bord over te schrijven in je schrift?
  • Wel willen opletten maar het lastig vinden om stil te zitten?

Tijdens het eerste consult ga ik eerst in kaart brengen wat het probleem precies is en wat de eventuele oorzaak hiervan is. Ik kijk o.a. of er nog reflexen actief zijn en ik kijk naar de samenwerking van de ogen. Al deze zaken zijn namelijk van invloed op het leerproces en op het welbevinden van het kind. Vaak start de behandeling al tijdens dit eerste consult.

In het begin zal ik vooral werken aan het wegnemen van die oorzaak en de blokkades opheffen door middel van eenvoudige, praktische oefeningen. In mijn praktijk ga ik met uw kind aan de slag en u krijgt ook oefeningen mee voor thuis. Het opheffen van de blokkades gaat namelijk sneller als u thuis ook een paar keer per week de oefeningen herhaalt. Afhankelijk van de problematiek en het kind zien wij elkaar één keer per twee of drie weken. Als de blokkades zijn opgeheven zal uw kind tot leren komen. En het is heel mooi om te zien dat ouders na een paar behandelingen al verschil zien. Ook uw kind zal het merken. Concentreren lukt nu, luisteren in de klas gaat makkelijker en zelfs lezen gaat al vooruit!

Hierbij werk ik niet volgens één methode maar heb ik meerdere behandelmogelijkheden tot mijn beschikking. Mocht het zo zijn dat uw kind na het opheffen van de blokkades nog meer hulp nodig heeft dan kan ik eventueel extra ondersteuning bieden bij lezen, rekenen en schrijven.

Onderwijspraktijk Borne helpt

Vindt uw kind lezen of rekenen lastig of kan het wat minder goed mee komen op school en is huiswerk plannen een hele klus? Mijn ervaring leert dat daar wat aan gedaan kan worden. Daarnaast kan ik ook helpen bij concentratieproblemen, onzekerheid of faalangst bij uw kind. Maar ook hele praktische problemen, zoals bedplassen en nagelbijten kunnen aangepakt worden.

Contact en adres >