VISUELE SCREENING

Het kind kijkt wel maar ziet het niet!

Soms hebben kinderen leer- en leesproblemen en dat kan te maken hebben met een visueel probleem. En lezen is erg leuk maar dan moet het wel goed en vlot gaan! Echter, om goed te kunnen lezen moet je goed kunnen zien. Je ogen moeten bijvoorbeeld goed samenwerken zodat er één scherp beeld ontstaat of ze moeten sprongetjes kunnen maken van het ene woord naar het volgende. Lukt dit niet dan wordt leren, lezen en schrijven lastig. Kinderen met visuele problemen kunnen ook vaak last hebben van hoofdpijn of tranende en jeukende ogen. Ze hebben moeite om op het bord te kijken en wrijven veel in hun ogen.

Door een visuele screening (dit zijn enkele eenvoudige tests) af te nemen kan ik kijken of er een probleem is en visuele training inzetten. Met behulp van kleine oefeningen worden de ogen getraind en de visuele vaardigheden verder ontwikkelt en verbeterd. In een aantal gevallen is het nodig een functioneel optometrist te raadplegen. Ik werk daartoe samen met André Holsbeek van Holsbeek Optiek.
Link: www.holsbeekoptiek.nl/

Onderwijspraktijk Borne helpt

Vindt uw kind lezen of rekenen lastig of kan het wat minder goed mee komen op school en is huiswerk plannen een hele klus? Mijn ervaring leert dat daar wat aan gedaan kan worden. Daarnaast kan ik ook helpen bij concentratieproblemen, onzekerheid of faalangst bij uw kind. Maar ook hele praktische problemen, zoals bedplassen en nagelbijten kunnen aangepakt worden.

Contact en adres >